Keresőoptimalizálás Árak, Csomagok BP

keresőoptimalizálás

HOGYAN MŰKÖDIK A SEO SZÖVEGÍRÁS?

2021. június 29. 13:00 - SEOattila

HOGYAN MŰKÖDIK A SEO SZÖVEGÍRÁS?

 

Amikor szöveget írunk egy weboldalra, nem árt, ha az a cél is a szemünk előtt lebeg, hogy a keresőtalálatok között jó helyen szerepeljen az oldal. Azt viszont tudni kell, hogy a SEO szövegírás már rég nem azt jelenti, hogy telezsúfoljuk az általunk kiválasztott kulcsszavakkal a szöveget.

Habár még ma is a kulcsszókeresés a kiindulópont a SEO szövegírás során, ez kevés a jó helyezéshez vagy egyáltalán a jó tartalomhoz. Első körben érdemes megismerkedni a SEO rangsorolási tényezőkkel, azon belül is a tartalomról írtakkal. Ha ez megvan, fussunk végig azon, hogy mennyire kifinomultan elemzi ma már a szöveget a Google.
MIÉRT FONTOS A JÓ MINŐSÉGŰ TARTALOM A SEO-BAN? Sokan rájöttek már arra, hogy SEO szempontból fontosak a tartalmak egy weboldalon. Nem mindenki értette meg azonban azt, hogy nem csak a szöveg jelenléte vagy mennyisége számít, hanem lényeges annak minősége is. De miért is kell nagy erőkkel a minőségi tartalmak készítésére törekedni?

1. MERT AZ EMBEREK JOBBAN MEGÉRTIK, MIT AKARSZ MONDANI NEKIK Lehet a tartalmad célja a szórakoztatás, az információ átadása, vagy az, hogy meggyőzd őket valamiről, ha rosszul van megírva a szöveg, akkor ezt a célt nem fogod elérni. Az emberek nem értik meg az üzenetedet. Minden blogbejegyzésnek van valamiféle üzenete. Ez az a cél, amiért nekiállsz írni. De mit akarsz mondani? Az üzenetnek világosnak kell lennie. Gondolj arra az esetre, amikor egy szöveg egy weboldalon tájékoztatja a látogatót egy termék tulajdonságairól vagy a szállítási tudnivalókról. Ahhoz, hogy az emberek megértsék, jól átgondoltnak kell lennie a szövegnek, jól strukturáltnak, helyesírási hibáktól és elütésektől mentesnek. 2. MERT CSÖKKENTI A VISSZAFORDULÁSI ARÁNYT Ha van egy jól megírt, jól strukturált tartalmad, akkor jóval nagyobb az esélyed arra, hogy a látogatók a weboldaladon maradnak a szöveget olvasva. Ez egyben azt is jelenti, hogy csökken a visszafordulási arányod, ami pedig oda vezet, hogy javul a helyezésed a találati oldalakon a keresőben.

2. MERT CSÖKKENTI A VISSZAFORDULÁSI ARÁNYT Ha van egy jól megírt, jól strukturált tartalmad, akkor jóval nagyobb az esélyed arra, hogy a látogatók a weboldaladon maradnak a szöveget olvasva. Ez egyben azt is jelenti, hogy csökken a visszafordulási arányod, ami pedig oda vezet, hogy javul a helyezésed a találati oldalakon a keresőben.

 

3. BIZALMAT ÉPÍTHETSZ VELE A jól megírt anyagok bizalmat keltenek az olvasókban. Ha a tartalmad jól olvasható, és nincsenek benne például helyesírási hibák, akkor sokkal professzionálisabb hatást kelt. Ez megkönnyíti az emberek számára, hogy bizalommal tekintsenek rád, a cégedre és a weboldaladra. Ha pedig az emberek megbíznak a weboldaladban, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy később is visszatérjenek. Például azért, hogy elolvassák egy újabb bejegyzésedet, vagy akár azért, hogy megvásárolják valamely termékedet.

4. NAGYOBB FIGYELMET KAPSZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBÓL A jól megírt tartalmakat sokkal nagyobb valószínűséggel osztják meg az emberek a közösségi médiában, vagy beszélnek róla az ismerőseiknek. Ahhoz ugyanis, hogy valaki megosszon egy tartalmat, először meg kell győznöd arról, hogy elolvassa. És ami még fontosabb, azt kell gondolnia, hogy a tartalmad elég értékes a megosztáshoz. Az emberek nem szívesen osztanak meg igénytelen, gyengén megírt tartalmakat a saját idővonalukon. Már csak azért sem, mert valószínűleg ők sem olvassák végig. Az üzenet tehát ebben az esetben elveszik. A lényeg tehát az, hogy a jó minőségű tartalom jobb helyezést eredményez a találati oldalakon, és több konverziót. Persze a jól megírt tartalmak nem fognak azonnal felrepíteni a csúcsra a keresőben, de hosszú távon mindenképpen pozitív hatással vannak a helyezésedre. A jó szövegeknek kisebb ugyanis a visszapattanási arányuk, és nagyobb az esélyük arra, hogy felkeltsék a figyelmet a közösségi médiában. Mindez pedig több konverzióhoz vezet a weboldaladon.

 

1. https://bit.ly/3dS6bTE

2. https://bit.ly/3hjIZjh

3. https://bit.ly/3yw4FhY

4. https://bit.ly/2STgbop

5. https://bit.ly/3xo8a9Y

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresooptimalizalasarak.blog.hu/api/trackback/id/tr9316608056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Keresőmarketing ügynökség, Chiptuning, áruszállítás Ausztiába, magán fogorvos Székesfehérvár, autóalkatrész, ielts felkészítő tanfolyam

keresőmarketing és chiptuning ielts vizsga felkészítő tanfolyam Budapesten székesfehérvári fogászat, fogorvos áruszállítás és költöztetés ausztriába

chiptuning és keresőmarketing ügynökség menedzserszűrés és foglalkozás egészégügyi vizsgálat

autóalkatrész

keresőmarketing, chiptuning Chiptuning, keresőmarketing ügynökség, áruszállítás Ausztiába, magán fogorvos Székesfehérvár, autóalkatrész